Συνταγές Όσπρια - Ρύζι

 

Ρεβίθια Με Πράσο & Λιαστή Τομάτα

 

Τι θα χρειαστούμε:

 

 

 

Πως θα το φτιάξουμε:

Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια να μουλιάσουν μέσα σε αρκετό χλιαρό νερό με 1 κουταλάκι αλάτι. Το πρωί τα ξεπλένουμε και, αν θέλουμε, τα αποφλοιώνουμε. Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει, προσθέτουμε τα φύλλα κάρυ ή δάφνης και τα βράζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν γυαλίσει και αρχίσει να μοσχομυρίζει, ρίχνουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε κι αυτά 5-7 λεπτά, φροντίζοντας να μην σπάσουμε τις ροδέλες. Μετά προσθέτουμε την πάπρικα, το δενδρολίβανο, τις λιαστές ντομάτες και το ντοματοχυμό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε τα σχεδόν βρασμένα ρεβίθια, ανακατεύουμε προσεκτικά και βράζουμε το φαγητό μας σκεπασμένο, ελέγχοντάς το που και που, αν χρειάζεται άλλο ζεστό νερό, μέχρι να βράσουν καλά. (Προσοχή: στο εξής δεν ανακατεύουμε με κουτάλι αλλά ανακινούμε την κατσαρόλα).

Όταν τα ρεβίθια μας βράσουν – ανάλογα με την ποιότητά τους χρειάζονται περίπου 40-45 λεπτά - και έχει χυλώσει η σάλτσα τους, τότε προσθέτουμε λίγο αλάτι, διότι έχουν αρκετό και οι λιαστές τομάτες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα σερβίρουμε ζεστά και, αν επιθυμούμε, προσθέτουμε από μία κουταλιά ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο για περισσότερη γεύση. 

 

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ