Συνταγές Ορεκτικά

 

Τυροκαυτερή Κόκκινη

 

Τι θα χρειαστούμε:

 

 

Πως θα το φτίαξουμε:

Βάζουμε τη φέτα σ' ένα μπωλ και την καλύπτουμε με νερό. Αφήστε την έτσι για 15 λεπτά για να ξαλμυριστεί.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους και ζεστάνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και το μπούκοβο και σωτάρετε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε το τηγάνι απ' τη φωτιά κι αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν μέσα στο τηγάνι.
Όταν περάσουν τα 15 λεπτά, στραγγίζουμε τη φέτα απ' το νερό, κόβουμε  σε κομμάτια και προσθέτουμε σ' ένα μίξερ.

Προσθέτουμε τις κρύες πιπεριές μαζί με όλο το περιεχόμενο του τηγανιού, χωρίς να αφήσουμε στάλα απ' το λάδι πίσω, το γιαούρτι, το ξίδι και την πάπρικα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα απαλό, κρεμώδες και σχεδόν λείο μείγμα. Δοκιμάζουμε και αν η τυροκαυτερή  μας φαίνετε αλμυρή, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γιαούρτι..
Μπορούμε είτε να την σερβίρετε αμέσως, είτε να την διατηρήσουμε στο ψυγείο όπου κρατάει για 1 εβδομάδα, εφόσον την έχουμε καλύψει καλά με πλαστική μεμβράνη.

 

 

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ