Συνταγές Gourmet

 

Χοιρινό Στη Γάστρα Με Δαμάσκηνα & Kάστανα

 

Τι θα χρειαστούμε:

 

 

 

Πως θα το φτιάξουμε:

Πλένουμε καλά το κρέας.
Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου σε κομμάτια τα οποία διάσπαρτα τα κρύβουμε μέσα στο κρέας. Λαδώνουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Το βάζουμε μέσα στη γάστρα. Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε τα βρασμένα κάστανα τα οποία τα κόβουμε στη μέση, τα δαμάσκηνα και επίσης μέσα στη λεκάνη μας κόβουμε και ρίχνουμε τις πατάτες, σε μικρά σχετικά κομμάτια (για να δέσουν καλύτερα οι γεύσεις και να καραμελώσουν πιο εύκολα).
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε με τα χεράκια μας τα όλα υλικά της λεκάνης. Κατόπιν τα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα μας. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και τη ρίγανη όλο το φαγητό μας.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το πετιμέζι και περιχύνουμε το φαγητό φροντίζοντας να καλυφθεί όλο το φαγητό με το μείγμα μουστάρδας- πετιμεζιού. (να γνωρίζετε πως η αναλογία μουστάρδας - πετιμεζιού είναι 3 προς 1 και μπορείτε να την προσαρμόσετε ανάλογα με την επιθυμία σας για το πόσο δυνατή να είναι η γεύση του πιάτου) Το μείγμα μουστάρδας θα σχηματίσει μια καταπληκτική κρούστα στο φαγητό και με το πετιμέζι θα δώσουν ένα χαρακτηριστικό χρυσαφί χρώμα στις πατάτες!!!!

Κλείνουμε τη γάστρα και τη βάζουμε για περίπου 20΄μέσα  σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 μέχρι να "τσιτσιρίσει", κατόπιν την ανοίγουμε και ρίχνουμε μέσα βραστό νερό μέχρι περίπου τη μέση της γάστρας. Κλείνουμε τη γάστρα, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 200 και ψήνουμε για 2 ώρες.
Σερβίρεται ζεστό, κατά προτίμηση με παγωμένο Ροζέ.

 

 

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ