Συνταγές Gourmet

 

Σούπα Με Σκόρδο

 

Τι θα χρειαστούμε:

 

 

 

Πως θα το φτιάξουμε:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα  σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.

Δένουμε τα φύλλα φασκόμηλου, τα φύλλα δάφνης και τα κλωναράκια θυμάρι σ' ένα μπουκετάκι και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε γρήγορα κι προσθέτουμε το νερό και το ζωμό, τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα (όχι τελείως) και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράσει για 30'.

Βγάζουμε το ματσάκι με τα βότανα από την κατσαρόλα. Σε μέτριου μεγέθους δοχείο χτυπάμε τους κρόκους αυγού και την παρμεζάνα. Καθώς ανακατεύουμε προσθέτουμε σιγά σιγά μικρή ποσότητα από τη σούπα μας.

Αφού αφρίσει προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. Αν θέλουμε η σούπα μας να έχει πυκνή υφή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπλέντερ χειρός για να ανακατέψουμε τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και αφού τη σερβίρουμε σε μικρά μπολ,  τη γαρνίρουμε με φύλλα φασκόμηλου και λίγο ελαιόλαδο.

 

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ