Συνταγές Gourmet

 

Ψητό Αρνάκι με Ρόδι και Πετιμέζι

 

Τι θα χρειαστούμε:

Για το μαρινάρισμα:

Για το αρνάκι

Για την σάλτσα

 

(Συνταγή για 4-6 άτομα)

 

Πως θα το φτιάξουμε:
Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου στην μέση.
Παίρνουμε το μπούτι και του κάνουμε με το μαχαίρι τρύπες, εκεί μέσα βάζουμε το σκόρδο.

Σε ένα βαθύ σκεύος, που θα χωράει το μπούτι, αναμιγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας.
Τοποθετούμε μέσα το μπούτι καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 8 ώρες.

το ψήσιμο
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει.
Σωτάρουμε το μπούτι να θωρακιστεί καλά και από τις 2 πλευρές.

Αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνάκι.
Το πασπαλίζουμε με θυμάρι, με δενδρολίβανο και την καστανή ζάχαρη.

Κλείνουμε το μπούτι σε λαδόκολλα ή γάστρα, μέσα στην οποία βάζουμε τις φλούδες από το μανταρίνι.

Ψήνουμε για 3-4 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία.

Για τη σάλτσα.
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσθέτουμε αλάτι, μπαχάρι τριμμένο και λίγο κύμινο.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό ροδιού, το πετιμέζι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτα.

Περιχύνουμε το αρνάκι με την σάλτσα.

Σερβίρουμε με λαχανικά σωτέ.

 

 

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ