Συνταγές Gourmet

 

Ψαρονέφρι Γεμιστό Με Βερίκοκο Και Σάλτσα Πετιμέζι

 

Τι θα χρειαστούμε:

Για τη γέμιση:

Για το τηγάνι:

Για τη σάλτσα:

 

(Συνταγή για 6 άτομα)

 

Πως θα το φτιάξουμε:

Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κράνμπερις και το κρασί της σάλτσας. Τα αφήνουμε να ενυδατωθούν για 30 λεπτά.

Κάνουμε τρύπες στα χοιρινά ψαρονέφρια με ένα μασάτι στο κέντρο τους. Στραγγίζουμε τα βερίκοκα και τα κράνμπερις και κρατάμε το κρασί στην άκρη. Στο μείγμα των φρούτων προσθέτουμε το δυόσμο και μια πρέζα μπαχάρι. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα ψαρονέφρια. τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπαχάρι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με τη φυτική μαργαρίνη και σοτάρουμε τα ψαρονέφρια από όλες τις πλευρές. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα ταψάκι φούρνου. Στο τηγάνι προσθέτουμε το κρασί που κρατήσαμε και το ζωμό. Καρυκεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μεταφέρουμε στο ταψί και προσθέτουμε και το πετιμέζι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 -25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Παίρνουμε τη σάλτσα του ταψιού και αν χρειάζεται τη συρρικνώνουμε για λίγη ώρα σε δυνατή φωτιά.

 

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ