Συνταγές Gourmet

 

Πολυνησιακός Σολομός Με Ρύζι

 

Τι θα χρειαστούμε:

(Συνταγή για 4 άτομα)

Πως θα το φτιάξουμε:

Κόβουμε το φιλέτο σε έξι ίσες λωρίδες στο ξύλο κοπής μας πασπαλίζουμε το πράσινο τσάι αλάτι και πιπέρι μην φοβηθείτε ούτε το αλάτι, ούτε το πιπέρι.
Βάζουμε τα φιλέτα από πάνω και φροντίζουμε να καλυφθούν από τα υλικά μας, ζεσταίνουμε το τηγάνι μας και τοποθετούμε τον σολομό με την πέτσα προς τα κάτω.
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε την κονσέρβα με το γάλα καρύδας την ξανά γεμίζουμε με ρύζι και την ξανά αδειάζουμε στην κατσαρόλα, την ξανά γεμίζουμε με νερό το οποίο αδειάζουμε και αυτό στο ρύζι μαζί με το σκόρδο μόλις αρχίσει το ρύζι να βράζει ανακατεύουμε για να μην κολλήσει μόλις αρχίσουμε να βλέπουμε το ρύζι γυρίζουμε ώστε η πέτσα του σολομού να είναι πάνω συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το ρύζι και γυρίζουμε τον σολομό στην άψητη πλευρά του χοντροκόβουμε το τσίλι και το βάζουμε στην κατσαρόλα γυρίζουμε στην τελευταία μεριά τον σολομό και σερβίρουμε το ρύζι.
Σε αυτό το σημείο ο σολομός πρέπει να έχει αρχίσει να «σπάει» είναι έτοιμος, τον σερβίρουμε πάνω από το ρύζι και ανακατεύουμε απαλά πασπαλίστε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ