Συνταγές Gourmet

 

Μύδια & Kυδώνια Aχνιστά Σε Λευκό Κρασί

 

Τι θα χρειαστούμε:

 

 

(Συνταγή για 2 άτομα)

 

 

Πως θα το φτιάξουμε:

Καθαρίζουμε τα θαλασσινά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα μύδια, τα κυδώνια και το κρασί. Μόλις αρχίζει να βράζει το ζουμί κλείνουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου, κουνώντας ανά διαστήματα την κατσαρόλα ούτως ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Τα όστρακα είναι έτοιμα όταν έχουν ανοίξει. Όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε.

 

Βγάζουμε τα θαλασσινά από την κατσαρόλα και τα σερβίρουμε σε βαθύ μπωλ. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα που έχουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

 

Περιχύνουμε τα θαλασσινά με τη σάλτσα και στολίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό

 

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ