Συνταγές Gourmet

 

Μάφιν Κολοκύθας Με Λιαστή Τομάτα

 

Τι θα χρειαστούμε:

 

 

 

Πως θα το φτιάξουμε:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε μέσα τα κυβάκια της ψημένης κολοκύθας, τη λιαστή ντομάτα, πασπαλίζουμε με θυμάρι και λίγο αλάτι και ανακατεύεουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα για muffin. Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ τη μαργαρίνη ή το βουτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε το γιαούρτι και σταδιακά τα αβγά. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν γίνει αφράτο και ομοιογενές το μείγμα. Ανακατεύεουμε το αλεύρι με το αλάτι, το θυμάρι και την μαντζουράνα και το ρίχνουμε βροχηδόν στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας με σπάτουλα. Μετά προσθέτουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το μείγμα της κολοκύθας, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και τέλος τη φέτα χοντροσπασμένη. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα. Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα κι αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

 

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ