Συνταγές Gourmet

 

Κάστανα Σωτέ Με Μέλι & Πετιμέζι

 

Τι θα χρειαστούμε:

40 κάστανα ψημένα ή βρασμένα
½  φλ. μέλι
½  φλ. πετιμέζι Πατρική Γη
2 κ.σ. πιπέρι μαύρο χοντροκοπανισμένο στο γουδί
2 κ.σ. κρασί γλυκό

 

 

 

 

 

Πως θα το φτιάξουμε:

Αναμειγνύουμε το μέλι, το πετιμέζι, το πιπέρι και το κρασί σε μπολ. Τοποθετούμε τα κάστανα σε ταψί το ένα πλάι στο άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 8-10 λεπτά. Τα βγάζουμε και, καθώς είναι καυτά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μελιού. Συνοδεύουμε το χριστουγεννιάτικο χοιρινό ή τη γαλοπούλα.

 

 

 

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ